Termeni și condiții

Prezentul document, prin continutul sau, pune la dispozitia tertilor utilizatori Regulamentul privind termenii si conditiile de utilizare a site-ului https://www.mare.ro/ (denumit in continuare ”Site-ul”), conditiile de comercializare a Biletelor si Abonamentelor, puse la vanzare in Sectiunea “Bilete”: https://www.mare.ro/tshop, precum si conditiile de comercializare a Produselor puse la vanzare in Sectiunea “Shop”: https://www.mare.ro/shop (in continuare „Termeni si Conditii”).

Site-ul este operat de Fundatia MARe (“MARe”), cu sediul social in Mun. Bucuresti, Bd. Primaverii nr. 15, parter, biroul nr. 1, Sector 1, inregistrata in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor sub nr. 7/23.09.2014, avand Cod de Identificare Fiscala nr. RO33753358.

Utilizarea Site-ului (incluzand accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document cu toate efectele ce decurg din aceasta.

MARe isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui document, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, persoane denumite in continuare “Utilizatori”.

Utilizatorii vor avea acces permanent la Termenii si Conditii pentru a le putea consulta in orice moment. Utilizatorii au obligatia de a accesa si verifica in mod constant continutul prezentului document, varianta aplicabila a prezentului document fiind cea publicata pe Site la data la care Utilizatorul se raporteaza.

 

 1.         DEFINITII

1.1. MARe/ Muzeul de Arta Recenta: denumirea comerciala a Fundatiei MARe, cu sediul social in Mun. Bucuresti, Bd. Primaverii nr. 15, parter, biroul nr. 1, Sector 1, inregistrata in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor sub nr. 7/23.09.2014, avand Cod de Identificare Fiscala nr. 33753358;

1.2. VANZATOR: MARe;-

1.3. UTILIZATOR: persoana fizica sau juridica care are sau obtine acces la Continutul Site-ului sau care doreste sa se inscrie ca membru pe Site, prin accesarea de pe orice dispozitiv electronic care permite acest lucru (desktop, laptop, tableta, telefon mobil etc.);

1.4. CONT: sectiunea din Site ce permite Utilizatorului sa se inregistreze si sa isi creeze un cont dedicat in vederea usurintei in realizarea cumparaturilor de Produse, prin introducerea unei adresa de e-mail valide si o parola; Contul permite Clientului transmiterea Comenzii, contine informatii despre Client si istoricul cumpararturilor in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate; Utilizatorul are optiunea de renuntare/stergere a Cont-ului prin accesarea si urmarea pasilor indicati in sectiunea dedicata din Cont.

1.5. CLIENT: persoana fizica sau juridica, ce isi creaza Cont pe Site si care plaseaza o Comanda. Simpla accesare a Site-ului, fara plasarea unei Comenzi, nu reprezinta un Contract si nu naste efectele juridice ale unui Contract. Clientul poate avea si calitatea de Utilizator, reciproca nefiind valabila.

1.6. SITE: domeniul https://www.mare.ro/ apartinand MARe, prin intermediul caruia Utilizatorul are access la informatii privind activitatea Muzeului, privind Produsele oferite de catre MARe si poate achizitiona Produsele puse la vanzare de catre MARe;

1.7. COSUL MEU – sectiune din Cont care permite Utilizatorului/Clientului sa selecteze Produsele pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior; in cazul in care Produsele nu sunt achizitionate la momentul adaugarii prin efectuarea Comenzii, Utilizatorului/Clientul va beneficia de serviciul oferit de catre Vanzator de urmarire a Bunurilor si Serviciilor prin primirea de Comunicari Comerciale din partea acestuia.

1.8. COMANDA / FORMULAR DE COMANDA: document electronic, generat ca urmare a accesarii Site-ului de catre un Client, prin care Clientul transmite care Vanzator intentia sa de a achizitiona Produse de pe Site. Vizualizarea / Rezervarea unui Produs accesand Site-ul si plasand Produsul in Cosul de Cumparaturi nu reprezinta o Comanda;

1.9. CONTRACT: reprezinta contractul la distanta privind Produsele, incheiat intre Vanzator si Client, in cadrul unui sistem de vanzare la distanta organizat de Vanzator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si Clientului pana la momentul in care este incheiat Contractul si inclusiv acel moment, cu respectarea prevederilor Directivei UE 83/2011 privind drepturile consumatorului;

1.10. CONTINUT: (a) toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic (PC, laptop, tableta, telefon mobil etc.); (b) continutul oricarui e-mail trimis Utilizatorilor sau Clientilor de catre un angajat sau colaborator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil; (c) orice informatie comunicata Utilizatorului sau Clientului prin orice mijloc de catre un angajat sau colaborator al MARe, conform informatiilor de contact furnizate de Utilizator sau Client; (d) informatii legate de Produse, si/sau tarifele/preturi practicate de catre MARe intr-o anumita perioada; (e) informatii legate de Produsele si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care MARe are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada; (f) date referitoare la MARe sau alte date privilegiate ale acesteia;

1.11. PRODUSE: orice produse, inclusiv dar fara a se limita la: produsele puse la vanzare de MARe, in sectiunea „Shop”, bilete si/sau abonamente de intrare in Muzeu, de participare la expozitii si/sau evenimente organizate in cadrul Muzeului, puse la vanzare in sectiunea „Bilete”, inclusiv documentele mentionate in Comanda, ce urmeaza a fi furnizate Clientului de catre Vanzator ca urmare a incheierii Contractului;

1.12. CAMPANIE: actiunea de a expune in scop comercial un numar finit de Produse avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre MARe;

1.13. NEWSLETTER/COMUNICARI COMERCIALE: mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic (e-mail, SMS) asupra Produselor si/sau promotiilor desfasurate de catre MARe intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea MARe cu referire la informatiile continute de acesta. Renuntarea la primirea de Newsletter/Comunicari comerciale se realizeaza prin accesarea optiunii de dezabonare ce se regaseste la finalul Newsletter-ului/Comunicarilor comerciale sau prin contactarea MARe la datele de contact din sectiune „Contact”. Renuntarea la primirea Newsletter-lui/ Comunicarilor comerciale nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentele Termeni si Conditii;

1.14. REVIEW: o evaluare scrisa de catre Utilizator si/sau beneficiarul unui Produs, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatea acestuia de a realiza comentarii cu privire la MARe si la Produse.

1.15. UTILIZAREA ABUZIVA: reprezinta utilizarea Site-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau orice alt mod care poate produce prejudicii MARe si/sau colaboratorilor sai si/sau altor Utilizatori/Clienti. Utilizarea abuziva atrage raspunderea civila, contraventionala sau penala a celui/celor responsabil/i. Prin utlizare abuziva se intelege inclusiv publicare de review-uri/mesaje obscene, defaimatoare, de amenintare sau rauvoitoare fata de MARe, angajatii/colaboratorii acestuia sau fata de un alt Utilizator, si nici materiale ori informatii prohibite de prevederile legale in vigoare.

1.16. BLOG: reprezinta o sectiune a Site-ului in cadrul careia MARe initiaza discutii si publica materiale cu privire la subiecte diverse si in cadrul caruia Utilizatorii pot purta discutii cu privire la subiectele discutate, la Site si la Produse.

 

 1.       POLITICA DE VANZARE ONLINE

2.1.Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Utilizator/Client.

2.2.Pentru motive justificate MARe isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/Clientului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/Clientului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel MARe. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Clientul se poate adresa MARe la adresa mentionata pe Site la rubrica „Contact”, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

2.3.Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “Contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

2.4.MARe poate publica pe Site informatii despre Produse si/sau Campanii, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

2.5.Toate tarifele aferente Produselor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A

2.6.In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Clientul.

2.7.Toate informatiile folosite pentru descrierea Produselor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

 

 1.     EFECTUAREA COMENZII SI INCHEIEREA CONTRACTULUI

3.1. Prin efectuarea Comenzii, se considera ca Utilizatorul/Clientul a luat la cunostinta si este de acord cu prevederile acestor Termeni si Conditii si cu Politica de Confidentialitate. Efectuarea Comenzii reprezinta consimtamantul expres si neechivoc al Clientului cu privire la incheierea Contractului dintre MARe si acesta;

3.2. Contractul dintre Client si MARe se incheie doar in urmatoarele conditii:

– Utilizatorul/Clientul trebuie sa aiba minim 18 ani pentru accesarea sectiunii de Gift Shop; accesarea si navigarea sectiunii Gift Shop Utilizatorul/Clientul reprezinta declaratia acestuia cum ca are minim 18 ani, MARe neavand nicio obligatie de verificare a acestor informatii, continuarea utilizarii sectiunii Gift Shop urmand a se realiza pe riscul si raspunderea Utilizatorului/Clientului.

– Clientul acceseaza adresa web https://www.mare.ro/ reprezentand Site-ul;

– Clientul ia la cunostinta de prevederile documentelor Termeni si Conditii, Politica de Confidentialitate si declara, prin bifarea campurilor corespunzatoare, ca este de acord cu prevederile documentelor mentionate;

– Clientul adauga Produsele in Cosul de Cumparaturi, plaseaza comanda de Produse si completeaza datele de livrare si contact solicitate de formularul pentru finalizarea Comenzii. In cazul modificarii datelor Clientului, inainte de finalizarea incheierea Contractului, respectiv plata / livrarea Produsului, Clientul este obligat sa notifice acest lucru Vanzatorului la adresa de e-mail: gift.shop@mare.ro . Contractul  se considera incheiat la momentul la care Clientul efectueaza Comanda, prin apasarea butonului Plaseaza/Lanseaza Comanda / Finalizeaza Comanda;

3.3. In situatia in care una sau mai multe dintre datele Comenzii sunt incorecte, Clientul va informa imediat MARe cu privire la aceasta prin gift.shop@mare.ro/ +40769017872. Prin finalizarea Comenzii, Clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de achizitie, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii;

3.4. Daca Produsele comandate sunt disponibile si se poate efectua livrarea, MARe va accepta Comanda si va informa Clientul cu privire la confirmare Comenzii prin e-mail/SMS/telefonic, sub conditia ca toate detaliile Comenzii sa fie corecte. Mesajul/Convorbirea de confirmare va specifica detaliile de livrare, inclusiv timpul aproximativ de livrare specificat de MARe. Clientul va fi informat prin e-mail/SMS/telefonic, in cazul in care livrarea nu este posibila;

3.5. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Client, in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

– neacceptarea/invalidarea de catre banca emitenta a cardului Clientului sau a tranzactiei (OP, transfer bancar), in cazul platii online;

– datele furnizate de catre Client, pe Site, sunt incomplete si/sau incorecte.

 

 1.     PLATA SI MODALITATI DE PLATA

4.1.Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Produsele livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform legislatiei in vigoare;

4.2.Plata Produselor comandate si a livrarii se poate realiza prin urmatoarele modalitati:

 •   In numerar, la momentul livrarii Produselor, prin predarea sumei de bani persoanei care livreaza Produsele (Ramburs). Este posibil ca la acest moment sa nu fie disponibila plata prin card bancar in sistem ramburs;
 •   Prin card bancar, la plasarea Comenzii, prin intermediul platformei MobilPay.

 

 1.       LIVRAREA

5.1.Produsul va fi livrat Clientului printr-o firma de curierat, in functie de zona in care se afla adresa de livrare, de disponibilitatea serviciului de livrare a societatii de curierat sau de optiunea Clientului. Clientul va fi informat cu privire la modalitatea de livrare disponibila si, in cazul in care este posibil, i se va permite sa aleaga modalitatea de livrare a Produselor;

5.2.In cazul Produselor achizitionate din Sectiunea “Bilete”, livrarea se va putea face si in format electronic, la adresa de e-mail indicata de Client, aceste Produse putand fi utilizate in format electronic in relatia cu MARe;

5.3.Clientul are posibilitatea de a ridica Produsele comandate de la sediul Vanzatorului;

5.4.Livrarea prin curier se va face la adresa indicata de Client in Comanda. Clientul intelege si este de acord ca are obligatia ca, la primirea coletului, sa verifice integritatea ambalajului, existenta facturii fiscale, a certificatului de garantie, daca este cazul, a instructiunilor de utilizare si a certificatului de conformitate, daca este cazul. Orice reclamatie ulterioara in legatura cu lipsa unor elemente din pachetul primit nu va fi acceptata de catre MARe;

5.5.Semnarea oricarui document de livrare cum ar fi, dar fara a se limita la, nota de transport, factura fiscala etc. reprezinta acceptul Clientului cu privire la buna receptie cantitativa si calitativa aparenta a Produselor si a documentelor insotitoare;

5.6.In cazul livrarilor prin curier se va percepe o taxa de livrare suplimentara a carei valoare va fi comunicata Clientului, inainte de confirmarea comenzii de catre acesta. Confirmarea acceptarii costurilor de livrare se face de catre Client odata cu finalizarea Comenzii;

5.7.Comenzile vor fi livrate in termen de 1-3 zile lucratoare din momentul confirmarii Comenzii, in functie de disponibilitatea in stoc a Produselor. MARe isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale Produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de MARe care includ dar nu se limiteaza la: actiuni guvernamentale, cazuri de forta majora, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile, incendii, explozii, inundatii, epidemii, pandemii, greve, actiunea sau inactiunea producatorului Produselor. In cazul in care timpul de livrare comunicat nu poate fi respectat, din motive independente de vointa reprezentantilor MARe, Clientul va fi informat in acest sens la datele de contact furnizate MARe;

5.8.Vanzatorul asigura ambalarea corespunzatoare a Produselor si transmiterea documentelor insotitoare;

5.9.Vanzatorul isi rezerva dreptul sa efectueze validarea Comenzilor inainte de onorarea lor si prin contactarea telefonica/electronica a Clientilor;

5.10.        In cazul in care Clientul nu este gasit la adresa mentionata, curierul va reveni inca o data, dupa care Comanda va fi returnata, clientul urmand sa suporte costurile unei noi expeditii, indiferent de valoarea Produselor comandate;

5.11.        In cazul in care livrarea Produselor nu este posibila din cauza informatiilor gresite/incomplete comunicate de catre Client cu privire la adresa/destinar, Produsul va fi livrat la noile date comunicate de catre Client, acesta din urma suportand atat taxele pentru livrarea nereusita, cat si taxele pentru livrarea ulterioara.

 

 1.     GARANTII/VALABILITATE

6.1.Termenul de garantie/valabilitate al Produselor este mentionat expres in certificatul de garantie/ambalajul aferent Produselor comandate;

6.2.In cazul lipsei conformitatii, Clientul are dreptul de a solicita Vanzatorului sa i se aduca Produsul la conformitate, fara costuri suplimentare, prin inlocuire, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata, sau sa beneficieze de reducerea corespunzatoare a pretului ori de rezolutiunea contractului privind Produsul si de returnarea Pretului, in urmatoarele conditii:

 •   daca nu beneficiaza nici de inlocuirea Produsului;
 •   daca Vanzatorul nu a luat masura de inlocuire in termen de 10 zile lucratoare de la data notificarii scrise a Clientului privind neconformitatea Produselor livrate;

6.3.Orice neconformitate intre informatiile privind Produsul existente pe site si informatiile primite odata cu Produsul trebuie semnalata in maxim 24 ore de la receptia Produsului pe adresa de e-mail gift.shop@mare.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare;

6.4.Clientul va fi informat prin datele de contact furnizate Vanzatorului cu privire la modalitatea de returnare a Produsului neconform, insotit de factura fiscala de achizitie;

6.5.Clientul intelege si este de acord ca are obligatia sa ia la cunostinta si sa respecte prevederile cuprinse in instructiunile de utilizare ale Produselor.

 

 1.   PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL SI POLITICA DE COOKIES

7.1.Orice prelucrare de date cu caracter personal ale Utilizatorului/Clientului se face in conformitate cu prevederile legale in vigoare, in modalitatea si prin mijloacele prevazute in Politica de Confidentialitate. https://www.mare.ro/politica-de-confidentialitate.

7.2.Modalitatea in care Site-ul colecteaza si utilizeaza cookies este descrisa in Politica de Cookies. https://www.mare.ro/politica-cookies

 

 1.        RETURUL PRODUSELOR SI RENUNTAREA LA ACHIZITIE

8.1.Clientul are dreptul sa notifice in scris Vanzatorul ca renunta la cumparare (drept de retragere), fara penalitati si fara invocarea unui motiv, pana, cel tarziu, in termen de 14 zile de la momentul la care primeste Produsul, inclusiv, in ambalajul original, cu eticheta intacta si sigiliul intact; Clientul va trebui sa returneze si eventualele cadouri ce insoteau Produsul achizitionat; Dreptul de retragere u se aplica Produselor exceptate de la dreptul de retragere conform legislatiei in vigoare;

8.2.In plus, sunt exceptate de la dreptul de retragere inregistrarile audio sau video sigilate care au fost desigilate dupa livrare, ziarele, periodicele si revistele, continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al consumatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere (ex. ebook).

8.3.Cartile, CD-urile, DVD-urile, creatiile unicat, sunt produse supuse reglementarilor legate de drepturile de autor. In cazul lor, returul se poate accepta doar in caz de lipsa de conformitate, nu din motive de continut sau de judecata de gust si valoare.

8.4.Cu privire la Produsele achizitionate din Sectiunea „Bilete” pentru anumite evenimente/expozitii, inclusiv cele in format electronic, Clientul are dreptul sa notifice in scris Vanzatorul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, pana, cel tarziu, cu 48 de ore inainte de a avea loc evenimentul/expozitia;

8.5.Cu privire la Produsele achizitionate din Sectiunea „Bilete” care permit Clientului acces general in Muzeu la anumite date sau pentru anumite perioade (ex: bilete de intrare acces general, abonamente pe perioade determinate), Clientul are dreptul sa notifice in scris Vanzatorul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, pana, cel tarziu, in termen de 14 zile de la momentul la care primeste Produsul, inclusiv cele primite in format electronic;

8.6.In aceste conditii, Clientul are obligatia sa notifice in scris, la adresa de e-mail gift.shop@mare.ro, prin telefon la numarul de contact +40769017872, prin formularul de retragere disponibil la finalul prezentului document, cu privire la renuntarea la cumparare. Clientul poate renunta la cumparare inclusiv la momentul livrarii Produsului, prin refuzul acceptarii acestuia, in cazul Produselor care se livreaza in format fizic;

8.7.Clientul suporta doar costurile directe legate de transportul si returnarea Produsului, cu exceptia cazului in care Vanzatorul accepta sa suporte acele costuri sau in cazul in care Vanzatorul nu a informat Clientul ca aceste costuri trebuie suportate de Client. Clientul intelege si este de acord ca, in cazul exercitarii dreptului de retragere, suporta costurile de transport si retur al Produsului;

8.8.Clientul va putea renunta la Produs pana la momentul la care este notificat cu privire la initierea procedurii de livrare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in scris, la adresa de e-mail gift.shop@mare.ro sau ulterior cu respectarea termenului si procedurii de la retur. Daca se doreste achizitia unui alt Produs, se va parcurge din nou procedura de comanda;

8.9.Rambursarea contravalorii Produsului se va face in cel mult 30 de zile de la retur, prin transfer bancar, in contul bancar indicat de Client in solicitarea de returnare a Produselor;

8.10.        Ca atare, Clientul nu poate returna Produsele achizitionate si/sau nu poate pretinde oricare daune-interese/despagubiri, in urmatoarele situatii:

 •   Cand se doreste de catre Client inlocuirea Produsului achizitionat cu un alt Produs cu alte specificatii sau de un tip diferit;
 •   Cand Clientul a primit Comanda si a semnat documentele de livrare, mentionate la art. 4.3. si a lasat sa se implineasca termenele prevazute in prezentul Capitol, fara a solicita returnarea Produselor;
 •   Solicitarea de returnare a Produsului prin renuntarea la cumparare este facuta cu depasirea termenelor mentionate in prezentul Capitol;
 •   Produsul care se doreste a fi returnat face parte din categoria produselor care sunt exceptate de la returnare, in conformitate cu art. 16 din Directiva UE 2011/83 si art. 16 din OUG 34/2014 privind drepturile consumatorului;

8.11.        In cazul inlocuirii Produsului cu unul identic, pentru motive justificate (precum: neconformitatea Produsului la livrare, deteriorarea ambalajului, lipsa sigiliului), inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale; Produsele care prezinta defecte de fabricatie sau la care se constata o lipsa de conformitate, (de exemplu, carti cu pagini lipsa, CD-uri/DVD-uri care nu pot fi utilizate cu mijloacele de redare media mentionate pe ambalaj), vor fi aduse la starea de conformitate sau inlocuite cu unele similare. In cazul in care niciuna dintre aceste variante nu este posibila, Produsele vor fi returnate si se va rambursa contravaloarea sumei achitate.

8.12.        Clientul nu are dreptul sa opteze decat o singura data pentru returnarea/inlocuirea unui Produs in conditiile Directivei UE 2011/83 si ale OUG 34/2014;

8.13.        In toate cazurile returnarii Produselor ca urmare a renuntarii la cumparare, costurile de returnare sunt suportate de catre Client. Renuntarea la cumparare in mod repetat va putea fi considerata un abuz si va putea fi sanctionata prin blocarea accesului Clientului pentru Comenzi si refuzul de vanzare a altor Produse.

 

 

 1.     TRANSFERUL PROPRIETATII PRODUSELOR

9.1.Titlul legal de proprietate asupra Produselor Comandate si livrate catre Client nu va fi transferat inainte ca Vanzatorul sa primeasca toate sumele datorate, in baza acestor Termeni si Conditii, direct sau prin mandatarii acestuia (firma de Curierat sau unitatile bancare partenere).

 

 1.       CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

10.1.        Vanzatorul poate cesiona catre si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Clientului, insa nefiind necesar acordul acestuia din urma.

 

 1.     DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA

11.1.        Intregul continut al Site-ului incluzand dar nelimitandu-se la text, logo-uri, reprezentari stilizate, butoane, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, continut multimedia, software si alte date, numite generic „Continut”, astfel cum este definit in preambul, sunt si raman proprietatea MARe sau a furnizorilor si/sau producatorilor Produselor oferite prin intermediul Site-ului, si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare, Legea nr. 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice, cu modificarile si completarile ulterioare si Legea nr. 129/1992 privind modelele si desenele industriale, republicata, precum si de Conventia de la Berna si de Directiva UE 2019/790 privind dreptul de autor si drepturile conexe pe piata unica digitala, precum si de orice alta prevedere nationala si europeana care asigura protectia drepturilor de proprietate intelectuala si de autor;

11.2.        Utilizatorului sau Clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre sine sau terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al MARe si partenerilor sai asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul expres scris al MARe;

11.3.        Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul document. Clientul intelege si este de acord ca orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise de prezentul document reprezinta o incalcare a prevederilor legale in vigoare si atrage raspunderea civila, contraventionala si/sau penala a Clientului;

11.4.        In cazul identificarii oricei actiuni dintre cele mentionate mai sus, Clientul va putea contacta MARe la adresa de e-mail: gift.shop@mare.ro.

 

 1.   CONFIDENTIALITATE

12.1.        MARe va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentele Termeni si conditii.

12.2.        Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

12.3.        Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului. MARe nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

 

 1.        FORTA MAJORA SI CAZ FORTUIT

13.1.        Nici una dintre Parti nu va fi tinuta raspunzatoare pentru neindeplinirea partiala sau totala sau intarzierea in indeplinirea obligatiilor asumate, atunci cand neindeplinirea sau intarzierea respectiva a fost cauzata de un caz de forta majora sau caz fortuit, daca indeplinesc conditiile prevazute de art. 1351 din Codul Civil;

13.2.        Partea care invoca forta majora sau cazul fortuit este obligata sa informeze cealalta Parte in scris in termen de maxim 5 (cinci) zile de la data inceperii evenimentului de forta majora sau caz fortuit si este obligata sa ia masurile necesare pentru limitarea efectelor acestuia numai daca aceste masuri nu sunt prea costisitoare;

13.3.        Partea care invoca forta majora sau cazul fortuit va notifica de asemenea cealalta Parte asupra incetarii cazului de forta majora sau cazului fortuit in termen de cinci (5) zile de la incetare;

13.4.        In cazul in care forta majora sau cazul fortuit dureaza mai mult de 15 zile calendaristice, oricare dintre Parti poate inceta Contractul, printr-o notificare scrisa adresata celeilalte parti, fara interventia instantei si fara vreo obligatie de despagubire in acest caz.

 

 1.         DECLARATII SI LIMITARI

14.1.        MARe declara ca detine toate autorizatiile, avizele, calificarile si experienta necesare in vederea punerii la vanzare si livrarii Produselor;

14.2.        Prin plasarea Comenzii, Clientul isi exprima alegerea si increderea in ceea ce priveste MARe si Produsele puse la vanzare de aceasta;

14.3.        In niciun caz, Site-ul nu poate fi folosit pentru alte scopuri decat cel mentionat in prezentul document. Utilizatorul/Clientul intelege si este de acord ca nu va interveni in niciun fel asupra Site-ului pentru efectuarea de modificari/schimbari neautorizate. Orice astfel de interventie reprezinta o incalcare a prevederilor civile si penale in vigoare, iar Utilizatorul/Clientul este pe deplin raspunzator de pagubele produse;

14.4.        MARe va actualiza in mod constant si corect, pe Site, datele privind Produsele, precum si celelalte informatii relevante;

14.5.        Utilizatorul/Clientul intelege faptul ca MARe nu are obligatia de a verifica, actiona si nu raspunde cu privire la:

 •   corectitudinea sau veridicitatea datelor declarate de catre Utilizatorul/Clientul ce acceseaza Site-ul si/sau achizitioneaza Produse;
 •   continutul care este accesat de catre Utilizator/Client prin intermediul Site-ului;
 •   efectul Produselor asupra Clientului sau asupra unei alte persoane care utilizeaza Produsele;
 •   interpretarea sau utilizarea de catre Utilizator/Client a continutului Site-ului si/sau a Produselor;
 •   actiunile pe care le ia Utilizatorul/Clientul ca urmare a accesarii continutului de pe Site sau ca urmare a utilizarii/consumului Produselor;
 •   continutul sau acuratetea, conformitatea cu dreptul de autor, legalitatea sau decenta materialelor/informatiilor care se regasesc pe link-urile care trimit catre alte site-uri din Site.

14.6.        Site-ul este pus la dispozitia Utilizatorilor/Clientilor „ca atare”, „cu toate viciile” si „astfel cum acestea sunt disponibile”. MARe nu garanteaza expres sau implicit Site-ul sau Produsele. Produsele oferite nu beneficiaza si nu dau dreptul la orice garantie, inclusiv orice garantii de comercializare, calitate satisfacatoare, precizie pentru un scop sau nevoie speciala.

14.7.        Utilizatorul/Clientul intelege faptul ca punerea la vanzare a Produselor si livrarea acestora pot fi modificate/incetate si intelege ca MARe nu este raspunzatoare pentru aceasta;

14.8.        MARe nu isi asuma raspunderea pentru intreruperi ale functionarii Site-ului in vederea realizarii imbunatatirilor, mentinerii la o stare optima de functionare, lipsa functionarii internetului sau a altor situatii in care Site-ul nu poate fi accesat din cauza erorilor tehnice ce nu sunt sub controlul MARe;

14.9.        MARe nu isi asuma raspunderea pentru nicio dauna indirecta, speciala, incidentala care rezulta din utilizarea, sau incapacitatea de a utiliza Site-ul;

14.10.     Pentru evitarea oricarei neclaritati, MARe nu poate fi responsabila pentru orice pierdere sau prejudiciu indirect (inclusiv dar fara limitare la pierderi de profit, oportunitati sau prejudicii de imagine), daune de orice fel, costuri, cheltuieli sau revendicari pentru orice fel de compensatii indirecte (provocate in orice mod) pe care Clientul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat din sau in legatura cu indeplinirea de catre MARe a oricarei dintre obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor dupa livrarea si in special pentru pierderea acestora;

14.11.     Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenele si Conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

14.12.     Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/ Clientul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

14.13.     MARe nu va fi raspunzatoare pentru nicio pierdere suferita de Client daca aceasta este cauzata de nerespectarea Termenilor si conditiilor mentionate pe Site.

 

 1.   DURATA SI INCETAREA CONTRACTULUI

15.1.        Contractul se considera incheiat pentru o perioada nedeterminata, Utilizatorul/Clientul avand posibilitatea de a inceta folosirea Site-ului in orice moment;

15.2.        MARe isi rezerva dreptul de a suspenda sau inceta imediat accesul la Site a unui Utilizator/Client in orice moment si fara notificare si fara alte formalitati (inclusiv fara interventai instantei de judecata):

 •   in cazul in care constata sau are suspiciuni serioase cu privire la faptul ca Utilizatorul/Clientul nu respecta prevederile Termenilor si Conditiilor si ale Politicii de Confidentialitate;
 •   in cazul in care dovedeste in mod constant un comportament neserios, prin efectuarea de anulari repetate sau prin returnarea repetata a Produselor (minim 3);

15.3.        Dupa incetarea Contractului, Utilizatorul intelege ca nu mai poate folosi Site-ul si este de acord sa nu incerce acest lucru.

 

XVI.        LEGEA APLICABILA SI SOLUTIONAREA LITIGIILOR

16.1.        Utilizarea Site-ului, plasarea Comenzii, incheierea, executarea si incetarea Contractului sunt guvernate de legea romana, care se completeaza acolo unde este necesar cu legislatia europeana aplicabila;

16.2.        Orice disputa rezultata din folosirea Site-ului se va solutiona pe cale amiabila, dovedita prin inscrisuri. In cazul in care partile nu ajung la un acord, intr-un termen de maxim 60 de zile de la declansare, disputa va fi definitiv solutionata de instantele romane competente de la sediul Vanzatorului;

16.3.        Utilizatorii/Clientii, in calitatea lor de consumatori, nu pot renunta la drepturile lor conferite de lege. Orice clauze contractuale care inlatura sau limiteaza drepturile conferite de lege consumatorilor nu vor produce efecte cu privire la acestia.

 

 1.      FRAUDA

17.1.        ORICE INCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR SAU DE A MODIFICA CONTINUTUL SITE-ULUI SAU DE A AFECTA PERFORMANTELE SERVERULUI PE CARE RULEAZA SITE-UL VA FI CONSIDERATA O TENTATIVA DE FRAUDARE A SITE-ULUI SI VA CONDUCE LA INITIEREA PROCEDURILOR PENALE IMPOTRIVA ACELUIA SAU ACELORA CARE A(U) INCERCAT ACEST FAPT.

 

FORMULAR DE RETRAGERE

Aveti dreptul de a va retrage din prezentul contract, fara a preciza motivele, cel tarziu in termen de 14 zile de la momentul la care primeste Produsul, inclusiv, in ambalajul original, cu eticheta intacta si sigiliul intact, daca Produsul nu face parte din categoria celor exceptate de la retur. Produsul va fi insotit de eventualele cadouri primite impreuna cu Produsul.

De asemenea, sunt exceptate de la dreptul de retragere inregistrarile audio sau video sigilate care au fost desigilate dupa livrare, ziarele, periodicele si revistele, continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al consumatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere (ex. ebook).

Cartile, CD-urile, DVD-urile, creatiile unicat sunt produse supuse reglementarilor legate de drepturile de autor. In cazul lor, returul se poate accepta doar in caz de lipsa de conformitate, nu din motive de continut sau de judecata de gust si valoare.

Cu privire la Produsele achizitionate din Sectiunea „Bilete” pentru anumite evenimente/expozitii, inclusiv cele in format electronic, aveti dreptul de retragere, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, pana, cel tarziu, cu 48 de ore inainte de a avea loc evenimentul/expozitia.

Cu privire la Produsele achizitionate din Sectiunea „Bilete” care permit Clientului acces general in Muzeu la anumite date sau pentru anumite perioade (ex: bilete de intrare acces general, abonamente pe perioade determinate), aveti dreptul de retragere, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, pana, cel tarziu, in termen de 14 zile de la momentul la care primeste Produsul, inclusiv cele primite in format electronic.

Produsele care prezinta defecte de fabricatie sau la care se constata o lipsa de conformitate, (de exemplu, carti cu pagini lipsa, CD-uri/DVD-uri care nu pot fi utilizate cu mijloacele de redare media mentionate pe ambalaj), vor fi aduse la starea de conformitate sau inlocuite cu unele similare. In cazul in care niciuna dintre aceste variante nu este posibila, Produsele vor fi returnate si se va rambursa contravaloarea sumei achitate.

Perioada de retragere expira dupa trecerea termenului mentionat anterior, pentru fiecare din situatii in parte.

Pentru a va exercita dreptul de retragere, trebuie sa ne informati prin completarea prezentului formular si trimiterea acestuia la adresa de e-mail gift.shop@mare.ro cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract sau prin predarea acestuia catre curier.

Pentru a respecta termenul-limita de retragere, este suficient sa trimiteti comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.

Prezentul formular se trimite completat doar daca doriti sa va retrageti din contract.

Catre Fundatia MARe, cu sediul social in Mun. Bucuresti, Bd. Primaverii nr. 15, parter, biroul nr. 1, Sector 1, inregistrata in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor sub nr. 7/23.09.2014, avand Cod de Identificare Fiscala nr. 33753358, e-mail: gift.shop@mare.ro

 

 

Subsemnatul/Subscrisa [aici se introduce numele, adresa postala si, daca este cazul, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale Clientului]

Va informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul referitor la vanzarea urmatoarelor produse: [aici se introduc datele produselor: nume, cod produs,]

 

Motivul retragerii_________________________________________________________________________

Numar de comanda: __________________________

Comandate la data: _________________ / primite la data: _________________

DATA                                                                                                  SEMNATURA

Bilete
Bilete

deschis luni - duminică între 11:00-19:00
marți - închis