X
0
PUBLIC PREPOSITION - MAKING THINGS (VERY) PUBLIC!
\ 21 martie
BannerImage
Banner

Goethe Institut București & MARe prezintă:

PUBLIC PREPOSITION - MAKING THINGS (VERY) PUBLIC!

Conferință și discuție cu Mischa Kuball și Erwin Kessler

Public preposition" este titlul unei serii de proiecte, performance-uri și lucrări ale artistului media Mischa Kuball. Artistul conceptual - profesor de artă în spațiul public la Kunsthochschule für Medien Köln - se concentrează asupra spațiului public atît în realitatea sa materială, cît și în structurile sale abstracte: șiruri de demonstrații, pasarele, scene sau tribune pentru spectatori devin instalații temporare și marchează acele formațiuni și dispozitive în care categoria abstractă numită "sfera publică" nu este doar vizualizată", ci și pusă în scenă ca ofertă de acțiune.

Aceste acțiuni - realizate în numeroase orașe din întreaga lume - fac referire la situații originale și la evenimente istorice, dar evită, de asemenea, o declarație concretă în ceea ce privește conținutul.
Ele sînt mai degrabă stimulente artistice, adresate (nu numai) unui public artistic, pentru încuraja participarea și reflecția asupra proceselor și structurilor sociale. Lucrările lui Mischa Kuball pot fi situate în zona de tensiune care aduce împreună știința, politica și arta. 


Evenimentul își propune să abordeze conceptul lui Mischa Kuball în dialog cu Erwin Kessler, directorul MARe, și publicul invitat.


(c) white space, Leipzig 2014 / Mischa Kuball Archive, Duesseldorf, 2023