X
0

Expoziţie

"Thomas Ruff : Photophilia 7 mai - 2 septembrie 2019"

Artist

Thomas Ruff

Data

7 mai \ Incepe

2 septembrie \ Incheie

Thomas Ruff: Photophilia, MARe/Muzeul de Artă Recentă, Primăverii 15, București,  marți, 7 mai 2019, ora 19:00. Intrare liberă.

 

Des-facerea fotografiei. Thomas Ruff și Thomas Weski în dialog la București, moderat de Erwin Kessler, Institutul Goethe București // Pavilion 32, Calea Dorobanți 32, miercuri, 8 mai 2019, ora 19.00. Intrare liberă.

 

MARe/Muzeul de Artă Recentă continuă seria de expoziții personale dedicate acelor figuri proeminente ale artei internaționale care au modificat parametrii esteticii curente, prin schimbarea felului în care arta actuală este produsă, prezentată, văzută și înțeleasă. Precedată de expozițiile MEN, cu Jeff Wall, și de Thinking/Not Thinking, cu Martin Creed, expoziția Photophilia de Thomas Ruff, curatoriată de Erwin Kessler, va fi prezentată la MARe din  7 mai 2019. Din nou, MARe/Muzeul de Artă Recentă face operă de pionierat prin prezentarea pentru prima dată către publicul local a unei figuri de prim ordin de pe scena artei globale, printr-o expoziție compactă și reprezentativă. Cele 19 lucrări de Thomas Ruff expuse la MARe fac o incursiune cronologică și tipologică în opera sa, de la faimosul portret bust supradimensionat al Andreei Kachold  (1987, 210x165 cm), la Extrasele de ziar din anii 90 ori Negativele și Fotogramele anilor 2013-2014.

 

Thomas Ruff este un om de știință  sub acoperirea unui artist care explorează o tulburare curentă: photophilia. Fotografismul compulsiv vine din presupusa natură a fotografiei de a furniza adevăruri flagrante și evenimente epatante. Dimpotrivă, Ruff produce doar foto-grafie, solidă precum pictura. Anti-substanțialiste, trans-fotografiile sale nu redau nici evenimente, nici adevăruri. Ele doar arată proliferarea foto-epidermei lumii, suprafața fluidă de reprezentări încapsulate ocular Eliberată de ambiția realistă, de pretenția unei obiectivități superioare, fotografia se repliază asupra ei însăși, ca un mijloc artistic precum oricare altul. .Distanțat de subiectele fotografiate, Thomas Ruff se afundă în tehnicile, protocoalele, texturile și contextele fotografierii.

 

Thomas Ruff va fi prezent pe 7 mai la vernisjul expoziției Photophilia, la MARe/ Muzeul de Artă Recentă, București, Bulevardul Primăverii nr. 15, de la ora 19.00h.

 

... 

 

In contextul expoziției Thomas Ruff , Institutul Goethe din București, partener al MARe/ Muzeul de Artă Recentă,  organizează la noul său sediu din Calea Dorobanți 32 o conferință publică pe 8 mai, de la orele 19.00h, cu titlul Des-facerea fotografiei. Thomas Ruff și Thomas Weski în dialog la București, moderat de Erwin Kessler. Dezbaterea va familiariza publicul cu opera versatilă a lui Thomas Ruff. Artistul va dialoga despre fotografie, artă, istorie și reprezentări vizuale cu Thomas Weski, unul dintre cei mai importanți curatori de fotografie germani. Dezbaterea va fi moderată de Erwin Kessler, directorul MARe/ Muzeul de Artă Recentă.