X
0
MARe de MIC în August
\ 4 august
BannerImage
Banner

Așa cum ne-a fost iulie, așa ne va fi și august. Cu patru weekenduri cât patru veri. MARe de MIC invită copiii la... MARe. Alături de colegele noastre, Alexandra Zegrean, Ana Lăzărescu și Andra Nedelcu cei mici vor pleca în călătorii fascinante.

Cambridge School of Bucharest este partener al MARe pentru programele educaționale.

 

Ziua: duminică.

Data: 4, 11, 18, 25 august 2019

Adresa: MARe/Muzeul de Artă Recentă, Bulevardul Primăverii 15, Sector 1, București.

Copii 4-7 ani: 11:00 - 12:00

Copii 8-12 ani: 12:30 - 14:00

Preț: 30 lei/cursant

Înscrieri la gift.shop@mare.ro

 

CALENDAR

 

04.08.2019 /
Pictură pe piatră 

Ana Lăzărescu

„De ce iubim marea ? Pentru că are marea forță de a ne face să ne gândim la lucruri despre care ne place să gândim." Robert Henri

Ei bine, la MARe are loc același fenomen, doar că în loc de valuri și nisip avem lucrări de artă, iar în loc de marea în sine avem un muzeu MARe. 
Știm că cei mici iubesc marea, iar vara abia așteaptă să ajungă la ea. Însă mai știm că le place foarte mult și la MARe, mai ales atunci când avem ateliere creative pentru ei.
Ne despărțim cu greu de mare de fiecare dată și în plimbarea de rămas bun prin nisip căutăm cu privirea prin fiecare val ajuns la mal, acel suvenir special, care să ne amintească de timpul petrecut în acel loc special.
Ei bine, și de atelierele MARe de Mic tot la fel de greu ne despărţim, așa că vom transforma pietricelele în suveniruri pictate de copii. Acestea ne vor aminti de lucrarea noastră preferată, sau de un detaliu preferat întâlnit în lucrări.

Cu toții am adunat la un moment dat o astfel de colecție de pietricele. De data aceasta le vom folosi ca suport pentru pictură și vom pleca de la MARe cu câteva astfel de suveniruri pictate de cei mici. 

Invităm toţi copiii cu vârsta între 4 şi 12 ani să-și exploreze latura creativă, pornind într-o aventură a cunoașterii si experimentării în artele vizuale participând la atelierul MARe de Mic din această duminică, 4 august.

11.08.2019/ 
Muzeul Călător

Ana Lăzărescu

Vacanța este anotimpul preferat al celor mici, corect?

Indiferent dacă afară este iarnă sau vară, în vacanță este vremea când ne putem bucura liniștiți de joacă, hobby-uri, dar mai ales când călătorim în locurile noastre preferate. Veselia, energia și culorile verii ne vor inspira atelierul MARe de Mic din această duminică.

Vacanța este principalul motiv pentru care ne place vara. Atunci ne putem relaxa în voie, fără a fi stresați de problemele de la școală: teste fulger, ascultări din catalog sau note pe nepusă masă. 
Vara devenim mai creativi și mai liberi în gândire și putem exprima ceea ce dorim. Daca nu ați fost deja în vacanță vara aceasta, sau ați fost și vreți să repetați experiența, vă invităm alături de noi într-o MARe vacanţă. Unde? 
Muzeul se transformă într-o clădire magică și ne poartă pe dealuri, munți, câmpii, în orașul preferat sau chiar pe o plajă cu scoici și crabi. 

Hmmm, dar cum funcționează? Ei bine, clădirea este magică, însă numai imaginația jucăușă a copiilor îi poate activa puterile. Odată ce muzeul va prinde viață, cărămizile își vor schimba culoarea din negru în culoarea noastră preferată și ne va duce în locul mult dorit.
Pregătiți de plecare? Prindeți bine centurile, țineți-va bine și cât ai zice "MARe" am și ajuns.

 

18.08.2019 /

MARe Boardgame 

Alexandra Zegrean

Suntem siguri că vă mai amintiți de Monopoly sau de bătrânul Nu te supăra, frate !. Totuși, nu credem că ați jucat vreodată MARe Boardgame, nu-i așa ? Pe scurt, MARe Boardgame este cel mai nou joc gândit pentru ARTventurierii atelierului MARe de Mic din această duminică - 18 august. 

Regulile sunt simple. Avem o linie de start, un zar colorat și un traseu predefinit paaaana la căsuța de final. Desigur, avem și ghicitori cu răspunsuri ascunse în muzeu care te ajută să avansezi sau te întorc la linia de start, iar fiecare căsuță conține o trimitere directă sau indirectă către artiștii sau clădireaMARe. Ce sămai, avem de toate pentru toți jucătorii : titluri de lucrări cu litere amestecate, povești de ghicit despre lucrările din muzeu, provocări cu desen contra-cronometru sau vânătoare de indicii. 

Aaa, și am uitat să vă spunem cel mai important detaliu. Noi nu avem jetoane pt că fiecare jucător va parcurge în persoană tot acest traseu, cu pași mari și hotărâți, iar traseul și provocările din cadrul jocului sunt făcute alături de artventurierii noștri, în cadrul atelierului. 

Așadar, vă așteptăm la o partidă serioasă de MARe Boardgame. Vă rugăm să veniți pregătiți pentru râs, ghicit și distrat pe cinste ! Ne vedem duminică !  


25.08.2019 /

Masca de Artist

Andra Nedelcu 


În această duminică, 25 august, muzeul devine un MARe bal mascat ! Avem o nouă provocare creativă pentru cei mici care le va invita la dans imaginația colorată. 

Cu trecerea timpului, învățăm să purtăm diverse măști : mai colorate sau în nuanțe de gri, mai vesele sau mai melancolice, mai nepăsătoare sau mai pline de viață. În acest atelier copiii vor avea o sarcină importantă : să confecționeze o mască de bal pentru un anumit nr de artiști din muzeu, bazându-se pe stilul din lucrările expuse. 

Ne vom alege împreună un număr de artiști, povestim alături de cei mici despre stilul, maniera și felul de a fi al artiștilor aleși, iar la final…surpriză ! Le vom arată fotografii din viețile artiștilor pentru a lipi în minte informațiile primite cu imaginea artistului-om. Ce facem cu toate aceste piese de puzzle ? Le vom pune cap la cap și vom desena o mască pentru fiecare artist discutat, un fel de portret din universul artistic propriu. 

Așadar și prin urmare, vă invităm la primul bal mascat MARe să ne imaginăm împreună măști și fețe colorate ale marilor artiști. Ne vedem duminică!   

1  Tip eveniment